Kalenderkoll: När fyller Mbappé år och hur firar fotbollsstjärnan?

Jacques Perrier

Kylian Mbappé: Vart leder vägen nästa säsong?

Kylian Mbappé: Var leder vägen nästa säsong? Ryktet om Kylian Mbappés framtida klubb diskuteras friskt bland fotbollssupportrar. Den unge fransmannen som prisats för sin snabbhet och tekniska skicklighet har skapat rubriker som få andra. 

Efter en period av spekulationer kring hans vara och icke vara i Paris Saint-Germain (PSG) frågar sig fotbollsfans runt om i världen i vilken klubb Mbappé kommer mest sannolikt att spela i när nästa fotbollssäsong drar igång? 

Som en av de mest eftertraktade talangerna inom världsfotbollen har han uttryckt sitt missnöje med PSG:s nuvarande position. Trots en framgångsrik tid i klubben, med flera titlar och personliga utmärkelser, anser många att han kommer röra på sig i sommar!

Ytterst nära en flytt till Real Madrid 2022

För två år sedan var nästan alla övertygade om att Mbappé skulle fortsätta sin karriär i Real Madrid. Spanjorerna la ett gigantiskt bud på €200 miljoner euro, men Mbappé valde trots det att stanna i PSG där han även skrev på ett nytt kontrakt i sista minuten. 

I och med det nya kontraktet blev han den högst betalda fotbollsspelaren i världen, med en veckolön på ungefär €1 miljon euro. Beslutet att stanna i PSG påvisade Mbappés lojalitet mot klubben och hans vilja att utvecklas i Ligue 1.

Det påvisade också hans starka band till Paris, staden där han för övrigt växte upp och blev en världsstjärna. Genom att välja att stanna, trots lockelsen från en av världens största klubbar, betonade han vikten av PSG-projektet och hans mål att leda klubben till framgångar i de europeiska cuperna.

Ett nytt kapitel i Real Madrid?

Ett nytt kapitel i Real Madrid? Det verkar så. Mbappé sägs ha kommit överens med Real Madrid om sitt kontrakt som snart löper ut. Han kommer att få mindre lön än vad han får i PSG, vilket visar att han verkligen vill ta nästa steg i sin karriär. 

Real Madrid förbereder sig för att välkomna honom och hoppas att han blir nyckelspelare i deras nya ”Galacticos”-era, tillsammans med spelare som engelsmannen Bellingham, inklusive de brasilianska stjärnorna Vinicius Jr och Rodrygo. 

Fransmannens övergång har naturligtvis en stor inverkan på fotbollsvärlden, särskilt med tanke på vadslagning och bets på odds fotboll. Detta gäller inte bara i La Liga utan också i de europeiska tävlingarna, där Real Madrid alltid är favoriter. 

Hans beslut att acceptera mindre lön visar hans vilja att göra historia med Real Madrid och sätta sportslig framgång före pengar. Det visar passion för spelet och en vilja att skapa legendariska ögonblick på fotbollsplanen.

Intresse från andra håll

Trots det starka intresset från Real Madrid har även andra klubbar visat intresse. Arsenal och Liverpool har nämnts som möjliga destinationer för den franske anfallaren. Mbappé själv har indikerat att om han någonsin skulle flytta till Premier League skulle hans val stå mellan dessa två klubbar. 

Men trots detta verkar hans hjärta vara inställt på Real Madrid som hans nästa klubb. Kylian Mbappés resa är en fascinerande historia om ambition, talang och den ständigt föränderliga fotbollsvärlden. Hans beslut, var det än leder honom, kommer att vara en av de mest diskuterade ögonblicken inom sportvärlden.